Blogger Widgets Еколошко удружење фанова кампова: Предавања у Музичкој школи "Дан планете Земље"

Претражи овај блог

четвртак, 14. јун 2012.

Предавања у Музичкој школи "Дан планете Земље"

Међународна студентска организација AIESEC, Волонтерски центар, KEC и Центар за еколошко образовање у оквиру пројекта Eko Fokus окупили су се уочи међународног дана планете Земље како би организовали низ манифестација којима ће суграђанима скренути пажњу на нека питања еколошке културе, односно, проблеме некултуре.

Акција “Желим ЧИСТО, хоћу ЗЕЛЕНО” удружиће поменуте организације и Eko fun камп (Еколоско удружење фанова кампова) на ћишћењу одабраних локација, као што су неки делови Шумарица. Двочасовна акција почиње у 9 сати, а након чишћења ућесници ће прикупљен отпад представити у Великом парку на Изложби некултуре.
С почетком у 10:30х отпочеће Зелени караван - Еко маскембал, од Ђачког трга до Великог парка, на коме су учесници деца из вртића, маскирана у дрвеће, цвеће и сл.
Од 11 сати у Великом парку ће бити одржан Еко едукациони сајам занимљивог и информативног карактера под називом „Нека и твој фокус буде еколошки“ – Дођи и прошетај са нама!

Посетиоци манифестација у Великом парку имаће прилику да виде и изложбу радова са конкурса Од идеје до будућности као и изложбу ликовних радова по конкурсу Плава планета. Биће изложене и фотографије са конкурса Онлине Рециларнице који је у оквиру кампање Зелене иницијативе покренуо Европски покрет у Србији. На конкурсу за фото и видео радове о отпаду и рециклажи учестовало је 74 младих аутора из 37 градова у Србији. Као контраст томе биће изложене фантастичне слике талентованог хобисте и суграђанина Марка Марковића.
Разне еко игре, радионице, предавања, квизови и модне ревије на тему екологије биће део садржаја ове врло богато осмишљене манифестације на тему екологије.
Од 18 сати почиње Eko music night и том приликом ће се представити ће се представити музичке и плесне групе које ће свирати и певати без употребе електричне енергије.






Нема коментара:

Постави коментар

:)