Blogger Widgets Еколошко удружење фанова кампова: Пројекат - "Еко контејнери за старе батерије"

Претражи овај блог

субота, 30. новембар 2013.

Пројекат - "Еко контејнери за старе батерије"

    Овај пројекат ускоро добија нову димензију, за све оне који желе да буду део пројекта више су него добродошли. 



Извор: Радио Телевизија Крагујевац

   

            Кратак опис пројекта



-   Ова акција има за циљ подизање еколошке свести код младих и становништва општине града Крагујевца са циљем заштите животне средине.  Акција настоји да подстакне младе и локално становништво да се другачије опходе према животној средини. Активности на пројекту ће бити спроведене у граду, где ће становништво учествовати у  очувању животне средине што ће допринети бољем животу људи и чистијој животној средини.

-    Планирано је постављање специјалних мини контејнера за одлагање старих истрошених батерија. Слична активност се не организује на подручју Шумадијског округа, а код становништва, посебно младих не постоји довољно развијена свест о негативном утицају ове врсте отпада на животну средину. Дугорочни циљ: подизање еколошке свести, савеснији однос целокупног становништва а посебно младих према средини у којој живе.




Општи циљ овог пројекта је:

-           Едукација локалног становништва а посебно младих кроз радионице и презентације за активнију бригу о заштити животне средине,  усмеравање и правилно одлагање овог врло штетног отпада за животну околину.



Специфичан циљ је:

-            После завршетка пројекта, мини контејнери ће остати трајно на својим местима и становништво ће постати свесније у вези овог еколошког проблема.


Пројекат финансира град Крагујевац :)

Нема коментара:

Постави коментар

:)